Laddercommissie

De ladder-competitie 2022

De laddercommissie organiseert gedurende de periode april tot en met oktober de laddercompetitie.

Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Deelname staat open voor alle leden (dames, heren en jeugd) van de club.
  • De ladder is een verticale ladder waarbij iedere trede bezet is door een deelnemer. Aan het begin van de laddercompetitie wordt een indeling gemaakt aan de hand van de handicap van de deelnemers. De deelnemer met de hoogste handicap staat bovenaan en de deelnemer met de laagste handicap onderaan.
  • Gedurende het seizoen kan elke deelnemer degene die één tot vijf tredes hoger staat uitdagen. De spelvorm is 9 holes stableford en alleen bij winst van de uitdager wisselen de deelnemers van positie op de ladder. 
  • De competitie start op 1 april 2022. Voor uitgebreide spelregels ga naar https://www.gcbentwoud.nl/commissies/laddercommissie/spelregels-2022

Aanmelden kan tot 31 maart 2022

Aanmelden via laddercompetitie@gcbentwoud.nl met voor- en achternaam, handicap op dat moment en uw mobiele telefoon nummer. Deze laatste is belangrijk voor de laddercompetitie-app. Het is wel zaak, qua snelle communicatie, dat u whatsapp op uw telefoon heeft. M.i.v seizoen 2022 zijn alle wedstrijden voor de ladder qualifying en moeten meteen na afloop worden vastgelegd in de Golf.nl app. Deze app moet dus ook op uw telefoon staan en u moet een account aanmaken als u dat nog niet heeft. Op deze manier wijzigd uw WHS handicap gewoon mee gedurende het seizoen. 

 

De ladder is verticaal (geen piramide) waardoor je spelers mag uitdagen die 1 tot 5 plaatsen boven je staan. Deelnemerslijst en uitslagen van gespeelde wedstrijden worden gepubliceerd op https://www.gcbentwoud.nl/commissies/laddercommissie en in de Laddercompetitie app (Whatsapp).

 

Wanneer er iets niet duidelijk is kan de deelnemer gewoon een vraag stellen in de app die wij (Rob Siemer en Ronald Aproian) dan zullen beantwoorden.

Voorbeeld: mogen we ook 18 holes spelen? Antwoord: ja als beide spelers het eens zijn mag dat, maar het resultaat van de eerste negen is bindend voor de uitslag.

 

Tips voor uitdagen van een speler

Zoals jullie weten maakt de laddercompetitie geen onderdeel uit van de wedstrijdkalender.

Wij de deelnemers moeten dus zelf een een wedstrijd inplannen en afspreken.

Door drukte op de baan  is dat niet zo gemakkelijk als je zou denken. Om jullie te helpen volgen hier een aantal tips.

  • Tip 1: app of bel de speler die je wilt uitdagen en vraag op welke tijden/dagen hij/zij absoluut niet kan. Reserveer een starttijd en lus in ikgagolfen. Meld in in de Laddercompetitie app 2022 op welke lus, de starttijd en wie je uitgedaagd hebt.
  • Tip 2: nu het weer redelijk normaal is en 2 spelers besluiten spontaan op de zelfde dag een wedstrijd te spelen dan kan dat gewoon. Geef na afloop gewoon alles door in de app.

    

De leden van de commissie zijn:

- Rob Siemer        telnr  0624267649
- Ronald Aproian  telnr  0641372110