Laddercommissie

De ladder-competitie

De laddercommissie organiseert gedurende de periode april tot en met oktober de laddercompetitie.

Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Deelname staat open voor alle leden (dames, heren en jeugd) van de club.
  • De ladder is een verticale ladder waarbij iedere trede bezet is door een deelnemer. Aan het begin van de laddercompetitie wordt een indeling gemaakt aan de hand van de handicap van de deelnemers. De deelnemer met de hoogste handicap staat bovenaan en de deelnemer met de laagste handicap onderaan.
  • Gedurende het seizoen kan elke deelnemer degene die één tot vijf tredes hoger staat uitdagen. De spelvorm is 9 holes stableford en alleen bij winst van de uitdager wisselen de deelnemers van positie op de ladder. In tegenstelling tot eerdere laddercompetities kan je nu dus ineens 5 plaatsen stijgen (of zakken) op de ladder.
  • De handicap van iedere deelnemer wordt in het overzicht niet (meer) aangepast gedurende het seizoen. 
  • Deelnemers die zich tijdens het seizoen aanmelden worden onderaan de ladder ingedeeld.
  • Op 31 oktober 2020 sluit de competitie. Degene die op zaterdag 24 oktober bovenaan staat mag in de laatste week nog een keer uitgedaagd worden.

 

Ga naar de stand van de laddercompetitie:

 Aanmelden

Aanmelden kan vanaf nu via laddercompetitie@gcbentwoud.nl met voor- en achternaam, handicap op dat moment en uw mobiele telefoon nummer. Deze laatste is belangrijk voor de laddercompetitie-app. Het is wel zaak, qua snelle communicatie, dat u whatsapp op uw telefoon heeft.

 De ladder is verticaal (geen piramide) waardoor je spelers mag uitdagen die 1 tot 5 plaatsen boven je staan. Deelnemerslijst en uitslagen van gespeelde wedstrijden worden gepubliceerd op https://www.gcbentwoud.nl/commissies/laddercommissie

Wanneer er iets niet duidelijk is kan de deelnemer gewoon een vraag stellen in de app die ik (Rob Siemer) dan zal beantwoorden. Voorbeeld: mogen we ook 18 holes spelen? Antwoord: ja als beide spelers het eens zijn mag dat maar het resultaat van de eerste negen is bindend voor de uitslag.

   

De leden van de commissie zijn:

 - Rob Siemer