Laddercommissie

De ladder-competitie ontknoping 2020

De putting contest, vrijdag 23 oktober, was zo spannend dat de drie deelnemers, Henny, Wim en Cees, het belangrijkste vergaten, namelijk putts maken van 1, 2, 3, 4 en 5 meter en dat 2 keer achter elkaar. In totaal dus 30 punten te halen. Wim Meinderts werd met 3 punten winnaar (een putt van 1 en van 2 meter). Door een blessure van Chiel laat de finale nog even op zich wachten maar hij gaat gespeeld worden. Hieronder alvast wat foto's van de putting contest en de nummer 2 Marion die inmiddels haar prijs in ontvangst nam. Julien Linkerhof kon net als Marion niet aanwezig zijn bij de putting contest. 

 
Chiel de Keijzer wint met 17-12 de laatste wedstrijd van het seizoen 2020. Een overrompelende start op de C-lus zorgde ervoor dat Chiel een onoverbrugbare voorsprong nam op de eerste 5 holes. Hij stond eerste en bleef eerste! Gefeliciteerd Chiel. Wim voor jou ligt er nog een sleeve gele Nassau ballen klaar.

     

 

De laddercommissie organiseert gedurende de periode april tot en met oktober de laddercompetitie.

Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Deelname staat open voor alle leden (dames, heren en jeugd) van de club.
  • De ladder is een verticale ladder waarbij iedere trede bezet is door een deelnemer. Aan het begin van de laddercompetitie wordt een indeling gemaakt aan de hand van de handicap van de deelnemers. De deelnemer met de hoogste handicap staat bovenaan en de deelnemer met de laagste handicap onderaan.
  • Gedurende het seizoen kan elke deelnemer degene die één tot vijf tredes hoger staat uitdagen. De spelvorm is 9 holes strokeplay (2x par plus 1) en alleen bij winst van de uitdager wisselen de deelnemers van positie op de ladder. In tegenstelling tot eerdere laddercompetities kan je nu dus ineens 5 plaatsen stijgen (of zakken) op de ladder.
  • De handicap van iedere deelnemer wordt in het overzicht niet (meer) aangepast gedurende het seizoen. 
  • Deelnemers die zich tijdens het seizoen aanmelden worden onderaan de ladder ingedeeld.

 

Ga naar de stand van de laddercompetitie:

 Aanmelden

Aanmelden kan vanaf nu via laddercompetitie@gcbentwoud.nl met voor- en achternaam, handicap op dat moment en uw mobiele telefoon nummer. Deze laatste is belangrijk voor de laddercompetitie-app. Het is wel zaak, qua snelle communicatie, dat u whatsapp op uw telefoon heeft.

 De ladder is verticaal (geen piramide) waardoor je spelers mag uitdagen die 1 tot 5 plaatsen boven je staan. Deelnemerslijst en uitslagen van gespeelde wedstrijden worden gepubliceerd op https://www.gcbentwoud.nl/commissies/laddercommissie en in de Laddercompetitie app (Whatsapp).

Wanneer er iets niet duidelijk is kan de deelnemer gewoon een vraag stellen in de app die ik (Rob Siemer) dan zal beantwoorden. Voorbeeld: mogen we ook 18 holes spelen? Antwoord: ja als beide spelers het eens zijn mag dat maar het resultaat van de eerste negen is bindend voor de uitslag.

   

De leden van de commissie zijn:

 - Rob Siemer