Laddercommissie

De ladder-competitie

De putting contest, vrijdag 23 oktober, was zo spannend dat de drie deelnemers, Henny, Wim en Cees, het belangrijkste vergaten, namelijk putts maken van 1, 2, 3, 4 en 5 meter en dat 2 keer achter elkaar. In totaal dus 30 punten te halen. Wim Meinderts werd met 3 punten winnaar (een putt van 1 en van 2 meter). Zondag 1 november om 14:56 op de B-lus zal de laatste wedstrijd gespeeld worden tussen Chiel en Wim. Daarna zal ik wat foto's uploaden naar de website van de prijsuitreikingen die tussendoor gedaan zijn. 

 

De laddercommissie organiseert gedurende de periode april tot en met oktober de laddercompetitie.

Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Deelname staat open voor alle leden (dames, heren en jeugd) van de club.
  • De ladder is een verticale ladder waarbij iedere trede bezet is door een deelnemer. Aan het begin van de laddercompetitie wordt een indeling gemaakt aan de hand van de handicap van de deelnemers. De deelnemer met de hoogste handicap staat bovenaan en de deelnemer met de laagste handicap onderaan.
  • Gedurende het seizoen kan elke deelnemer degene die één tot vijf tredes hoger staat uitdagen. De spelvorm is 9 holes stableford en alleen bij winst van de uitdager wisselen de deelnemers van positie op de ladder. In tegenstelling tot eerdere laddercompetities kan je nu dus ineens 5 plaatsen stijgen (of zakken) op de ladder.
  • De handicap van iedere deelnemer wordt in het overzicht niet (meer) aangepast gedurende het seizoen. 
  • Deelnemers die zich tijdens het seizoen aanmelden worden onderaan de ladder ingedeeld.
  • Op 24 oktober 2020 zou de slotwedstrijd zijn. Donderdag 22 oktober is de laatste dag dat er gespeeld kan worden omdat op vrijdag 23 oktober de finale gepland staat. 

 

Ga naar de stand van de laddercompetitie:

 Aanmelden

Aanmelden kan vanaf nu via laddercompetitie@gcbentwoud.nl met voor- en achternaam, handicap op dat moment en uw mobiele telefoon nummer. Deze laatste is belangrijk voor de laddercompetitie-app. Het is wel zaak, qua snelle communicatie, dat u whatsapp op uw telefoon heeft.

 De ladder is verticaal (geen piramide) waardoor je spelers mag uitdagen die 1 tot 5 plaatsen boven je staan. Deelnemerslijst en uitslagen van gespeelde wedstrijden worden gepubliceerd op https://www.gcbentwoud.nl/commissies/laddercommissie en in de Laddercompetitie app (Whatsapp).

Wanneer er iets niet duidelijk is kan de deelnemer gewoon een vraag stellen in de app die ik (Rob Siemer) dan zal beantwoorden. Voorbeeld: mogen we ook 18 holes spelen? Antwoord: ja als beide spelers het eens zijn mag dat maar het resultaat van de eerste negen is bindend voor de uitslag.

   

De leden van de commissie zijn:

 - Rob Siemer