Laddercommissie

De ladder-competitie 2022

Begonnen met over de 40 deelnemers maar al gauw vielen er mensen af. Verhuizing, te druk met andere dingen, teveel wedstrijdjes of misschien wel door het nieuwe systeem van registreren.
Alles zou nu officieel gaan, dus via de golf.nl zou iedere wedstrijd qualifying zijn en als zodanig geregistreerd worden en gelijk de stableford uitslag vaststellen. De WHS (handicap) zou dan iedere keer actueel zijn. Misschien wel de belangrijkste reden dan er maar 111 wedstrijden zijn gespeeld (In 2021 waren dat er nog 207. Was wel midden in de corona tijd).

Op 19 oktober is de putting contest gespeeld. Liane Muller mocht hier niet aan meedoen omdat zij maar 1x gespeeld heeft voor de ladder (Spelregels schrijven voor dat: om mee te doen voor de prijzen moet je minstens 3x gespeeld hebben. Op 19 oktober was de putting contest.

 

Martin Kwast, Jan Laarman en Clive Wood gaan putten om te bepalen wie de nummer 1, Per v.d. Bosch mag uitdagen voor de finale. Ook Martin viel af voor de putting contest vanwege een getrokken kies. Jan Laarman won met 2-0 van Clive. OP 22 oktober werd de finale al gespeeld waarbij o.g. meeliep als scheidsrechter maar vooral om wat te proeven van de spanning. Echter, op hole 1 legde Per eigenlijk al de basis voor zijn tweede zege in 2 jaar omdat hij met een bogey 3 punten scoorde en Jan met  7 met nul punten op weg naar hole 2 ging. Verschil werd nooit meer goedgemakt waardoor Per met 10-15 aan het langste eind trok. Jos v.d. Berg was net als vorige jaar 2e en bleef dat ook omdat hij ook niet aan de putting contest mee kon doen vanwege Corona. Hij kreeg zijn 2e prijs uit handen van de senioren commissie op de grote nazit op 26 oktober. De bedoeling was dat Per zijn trofee en prijzen uit handen van voorzitter Maria Loomans zou ontvangen op de slotdag van de club op 29 oktober. Helaas was zij het door alle drukte rondom de organisatie helemaal vergeten. Op de foto’s zie je dat ik het heb gedaan op 1 november voor Roest.

 

 

De leden van de commissie zijn:

- Rob Siemer        telnr  0624267649
- Ronald Aproian  telnr  0641372110