Laddercommissie

De ladder-competitie 2021

De laddercommissie organiseert gedurende de periode april tot en met oktober de laddercompetitie.

Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Deelname staat open voor alle leden (dames, heren en jeugd) van de club.
  • De ladder is een verticale ladder waarbij iedere trede bezet is door een deelnemer. Aan het begin van de laddercompetitie wordt een indeling gemaakt aan de hand van de handicap van de deelnemers. De deelnemer met de hoogste handicap staat bovenaan en de deelnemer met de laagste handicap onderaan.
  • Gedurende het seizoen kan elke deelnemer degene die één tot vijf tredes hoger staat uitdagen. De spelvorm is 9 holes stableford en alleen bij winst van de uitdager wisselen de deelnemers van positie op de ladder. 
  • De handicap van iedere deelnemer wordt in het overzicht niet (meer) aangepast gedurende het seizoen. 
  • De competitie start op 1 april 2021. Voor uitgebreide spelregels ga naar https://www.gcbentwoud.nl/commissies/laddercommissie/spelregels-2021

Aanmelden kan tot 31 maart 2021

Aanmelden via laddercompetitie@gcbentwoud.nl met voor- en achternaam, handicap op dat moment en uw mobiele telefoon nummer. Deze laatste is belangrijk voor de laddercompetitie-app. Het is wel zaak, qua snelle communicatie, dat u whatsapp op uw telefoon heeft.

 

De ladder is verticaal (geen piramide) waardoor je spelers mag uitdagen die 1 tot 5 plaatsen boven je staan. Deelnemerslijst en uitslagen van gespeelde wedstrijden worden gepubliceerd op https://www.gcbentwoud.nl/commissies/laddercommissie en in de Laddercompetitie app (Whatsapp).

 

Wanneer er iets niet duidelijk is kan de deelnemer gewoon een vraag stellen in de app die wij (Rob Siemer en Ronald Aproian) dan zullen beantwoorden.

Voorbeeld: mogen we ook 18 holes spelen? Antwoord: ja als beide spelers het eens zijn mag dat, maar het resultaat van de eerste negen is bindend voor de uitslag.

 

Tips voor uitdagen van een speler

Zoals jullie weten maakt de laddercompetitie geen onderdeel uit van de wedstrijdkalender.

Wij de deelnemers moeten dus zelf een een wedstrijd inplannen en afspreken.

Door drukte op de baan  is dat niet zo gemakkelijk als je zou denken. Om jullie te helpen volgen hier een aantal tips.

  • Tip 1: een week van te voren reserveert de uitdager een lus en starttijd voor zichzelf en "een onbekende golfer" (registreer bij het invulveld: 'Laddercomp'), dit is voldoende informatie voor de dames van de receptie.  Als dit is gelukt dan ga je iemand benaderen die boven je staat op de ladder tot max 5 posities. Is dit gelukt dan geef je dit door in de Laddercompetitie App.
  • Tip 2: als je echt specifiek wil spelen tegen een bepaalde tegenstander bel elkaar eerst en check samen een starttijd; ook hier geldt een week van te voren. Registreer beide namen in het gereserveerde tijdslot. Is dit gelukt dan geef je dit door in de Laddercompetitie App.

    Alle ideëen omtrent reserveren en registeren voor de laddercompetitie zijn van harte welkom!

Rob Siemer en Ronald Aproian

 

   

De leden van de commissie zijn:

- Rob Siemer        telnr  0624267649
- Ronald Aproian  telnr  0641372110

 

Voorstellen Ronald Aproian

 

De laddercompetitie gaat weer van start, ondanks alle maatregelingen en beperkingen van Corona. De banen liggen er geweldig bij en de temperaturen gaan omhoog! Dit jaar zijn er veel inschrijvingen en dat is goed nieuws.

 

Dit betekent ook meer administratie voor de indelingen en publicatie van de uitslagen. Rob en ik zullen  deze taken gaan uitvoeren. Wie ben ik........? Ronald Aproian en sinds mijn pensioen nu 3 jaar actief  met golfen.  Wekelijks ben ik te vinden op de baan als speler en/of als Marshal dus een aantal van jullie zullen mijn gezicht vast al eens gezien hebben. Ik wens jullie een mooi en sportief seizoen.

 

 

Ronald Aproian