Afsluiting zomerseizoen

SLOTDAG HEREN ZOMERSEIZOEN 2019

 

Vandaag een waar prijzenfestival bij de Heren van Bentwoud!

Om het einde van het zomerseizoen te vieren vandaag een dubbele Shotgun-Stablefordwedstrijd op de C-lus. Niet alleen een wedstrijd per lus, maar ook nog een wedstrijd over de 2 C-lussen. Kortom, drie voor de prijs van één en zelfs dat niet. Geen inleg, geen balletje, de heren keken ervan op. Het weer: buitengewoon goed, af en toe een druppel regen, af en toe stralende zon en een licht toenemende wind. Om de “kou” uit de lucht te nemen was Cock halverwege te vinden met warme chocolademelk en koffie, al dan niet voorzien van een druppel sterke ….. .

Na de uitslag van de shotgun zijn vandaag tevens de eindstanden van de diverse zomerseizoenklassementen (3x woordwaarde) bekend gemaakt en de prijzen aan de winnaars uitgereikt, terwijl de deelnemers zich tegoed deden aan heerlijke hapjes.

De zomercompetitie 2019 is gewonnen door Klaas Andringa met 276 Stablefordpunten uit de beste 8 wedstrijden. Tweede met 269 punten Dirk Jongejan en derde met 264 punten Henk Bloks. Klaas bedankte in zijn speech allen die hij wilde bedanken, waaronder de dames van Roest, en wenste allen een goed winterseizoen toe.

De prijs voor de beste koppelspeler(s) is evenals voorgaande jaren geschonken door Theo van Eldik, waarvoor dank.

De koppelkampioenen 2019 zijn Wolter van Hasselt en Sakko Brevet geworden met 6,8 punten uit de beste 4 wedstrijden. In zijn toespraak benadrukte laatstgenoemde dat zij de 1e plaats mede te danken hadden aan de hole-in-one van Arie Pitlo, die ervoor zorgde dat alle concurrenten op de laatste wedstrijddag het nakijken hadden. Gedeeld derde werd het koppel Erik Stam en Cor van Leeuwen met 7,8 punten en vijfde Dik Houtman met 7,9 punten (hoe klein kan het verschil zijn). Voor alle winnaars was ook een reusachtige skimmia beschikbaar gesteld door André Moerings.

En last but not least werd vandaag afscheid genomen van Cock Verkade, die de heren van Bentwoud vele, vele jaren heeft gediend als lid van de Herencommissie. Hij was, samen met Jan Wierts, pionier voor de Herendag en heeft deze dag zien groeien van zo’n 15 tot ruim 50 deelnemers. Warme dankwoorden zijn door Cock gesproken en Donald heeft Cock namens alle heren bedankt voor zijn inzet en een cadeau overhandigd. Ook is Cock nog toegezongen door de heren: Cockkie bedankt, Cockkie bedankt! Cock’s werk in de commissie wordt overgenomen door Robert Van Nierop.

 

Klik hier voor alle foto's.