De Hooge Rotterdamsche Herendag Open

Hoog spel voor de Heren op 8 juli

Op uitnodiging van de Herendagcommissie van golfclub De Hooge Rotterdamsche vertrokken 20 Bentwoudse Heren op maandag 8 juli naar Bergschenhoek.

De Herendagcommissie organiseerde voor de 5e keer een wedstrijd voor herencommissies van de aangesloten verenigingen in SGWN-verband (Samenwerkende Golfclubs West Nederland). Deelnemende clubs waren onder meer Bentwoud, Capelle, Zeegersloot, Crimpenerhout, Ockenburgh, Golfclub Rijswijk en De Hooge Rotterdamsche.

Na een ontvangst met koffie en gebak was het goed toeven op het terras. Bentwoud had 10 teams van 2 heren afgevaardigd en toch telde de “gewone” herenwedstrijd op Bentwoud nog 33 deelnemers. Om 12 uur werden alle deelnemers welkom geheten door de voorzitter van de ontvangende club en gingen allen met lunchpakket naar de toegewezen hole voor de gunshotwedstrijd. Om half één klonk de toeter. Het is een pittige baan met veel hoogteverschillen en diverse blind shots.

Vanaf half zes kwamen de deelnemers binnendruppelen op het terras en werden ze voorzien van snacks en drankjes in afwachting van de uitslag. En Bentwoud heeft het goed gedaan! De longest was voor Erik Stam, individueel zijn Wolter van Hasselt en Sakko Brevet 3e geworden (42 punten) en als team Bentwoud zijn we eveneens 3e geworden met een gemiddelde van 35,1 Stablefordpunten. Tussen haakjes: de 1e prijs individueel had 49 punten behaald. Clubwinnaar was Rijswijk.

Na de prijsuitreiking stond de BBQ klaar voor een gezellige afsluiting van een prima dag, voortreffelijk georganiseerd door De Hooge Rotterdamsche.