18 september 2017 - Herendag MASTER

De eerste Master van GC Bentwoud: clubvoorzitter Herman Haarman!

 

Op maandag 18 september startten 44 Heren van Bentwoud om voor de eerste keer uit te maken wie zich mocht tooien met de titel Master van GC Bentwoud. Deze titel, zo is het voornemen van de Herencommissie, mag een jaar gedragen worden door de winnaar en komt dan weer beschikbaar in een strijd voor alle heren. Bij deze prominente titel hoort natuurlijk een buitensporig Master-jasje en de foto’s van winnaar Herman spreken voor zich.

 

Ach, hoe kan een mens zich vergissen. Van puur ontzag voor de vreselijke buien die ons onderweg zouden overvallen, had de wedstrijdleiding besloten om alle(!) bunkers GUR te verklaren. Dat werd dus prijsschieten. Niet alleen kon de afslag met overmoed geslagen worden, ook de greenside bunkers konden de Heren van Bentwoud niet deren deze dag. Logisch dat birdies niet beloond werden.

 

Maar het weer dan? De dag begon koud en nat, de voortekenen waren niet gunstig en volgens weerman Jos zou om twee uur ’s middags de hel losbarsten. Niets daarvan bleek juist, het weer klaarde na enkele holes op om alleen maar mooier te  worden. De zonnebrillen waren harder nodig dan de meegezeulde paraplu’s en regenhoezen.

Na een genoeglijke ontvangst en uitleg (er waren speciale regels voor deze non-qualifying  

Stablefordwedstrijd) gingen de heren tegen enen naar de toegewezen holes en om tien over één klonk er geen startschot, maar ging de wedstrijd wel van start. Er waren toch bijna 5 uren nodig om de wedstrijd af te ronden en daarmee was de kous nog niet af.

Na de bitterballen en de borrel kon de wedstrijdleiding er niet onder uit: 2 heren hadden ieder 39 punten gescoord en 2 heren ieder 37. Er moest dus een shoot-out/play-off plaatsvinden in de vorm van een puttingwedstrijd op de oefengreen. Onder het toeziend oog van wedstrijdleider Donald Hartman hebben de heren geput alsof hun leven er van afhing. Hoewel de zon bijna onder was, kon een winnaar worden aangewezen en zijn de eerste vier plaatsen keurig verdeeld.

Herman Haarman troefde Wim Prins af en is daardoor de eerste Master van GC Bentwoud geworden. Wedstrijdleider Theo van Velzen en prominent heer Dirk Jongejan streden om de derde en vierde plaats en Dirk miste nipt het podium.

 

Gauw terug naar binnen om de prijzen uit te reiken aan alle winnaars. De organisatie had zijn uiterste best gedaan en vele sponsoren, waaronder de club en Roest, hadden zich aan deze bijzondere wedstrijd verbonden, dus een goedgevulde prijzentafel prijkte in Roest. Er waren twee neary’s, twee tweary’s en een longest, die alle met een doos ballen zijn beloond. Verder is onder de laatste 9 een les van golfpro Jos verloot. Niemand ging met lege handen weg, want voor iedereen was een skimmia beschikbaar.

Na de prijsuitreiking gingen de heren los bij het buffet en werden alle heldendaden van die dag verbaal nog eens dunnetjes overgedaan. Hoge scores natuurlijk, maar alle bunkers GUR… nooit meer!

Kijk voor meer foto's van de eerste Masters hier.