Herendag Master 2018

 

Nieuwe Herendag Master GC Bentwoud 2018: Ron Sewalt

Op maandag 10 september vond de Herendag Master van onze golfclub plaats, georganiseerd door de Herencommissie. En het werd een fantastische dag, mede door het fraaie weer met wat wind.

Geen moeite was teveel, alles was strak geregeld. ’s Ochtends de ontvangst van de 43 deelnemende heren met koffie en iets lekkers in Roest, waar ook een goedgevulde prijzentafel stond. Met name door de vele Pernettya’s en andere planten en prijzen was het een fraai en motiverend aanzicht. Naast de bekers en de gesponsorde prijzen ging de wedstrijd natuurlijk vooral om het Master-jasje, dat tot die dag met verve gedragen is door voorzitter Herman Haarman, de eerste winnaar van de Herendag Master vorig jaar.

Na betaling van de fee werden de deelnemers verwezen naar het volgende loket voor ontvangst van score- en consumptiekaart met uitleg (en nietjes). Om half één zijn de deelnemers officieel welkom geheten door Donald Hartman, voorzitter van de Herencommissie, die met Theo van Velzen de wedstrijdleiding vormde.

Om kwart voor één gingen de deelnemers op weg naar de startholes voor een Stableford-gunshotwedstrijd. Om 13.10 uur klonk de toeter langdurig en hebben de Heren hun best gedaan om optimaal te scoren. Voor de gelegenheid waren er twee Neary’s en Tweary’s uitgezet, dus prima scoringskansen voor een prijs.

Tegen vijven kwamen de eerste flights binnen en het werd alleen maar gezelliger, met borrelgarnituur en al, totdat de wedstrijdleiding aangaf dat er een play-off moest plaatsvinden door vijf finalisten, omdat er nog gelijke scores waren. Daarop trok de hele stoet naar de puttinggreen, waar de wedstrijd beslist zou worden. Na prachtig puttingwerk (Frans Hermans met een hole-in-one op de eerste) over drie holes (nou ja, hooltjes) was de winnaar bekend: Ron Sewalt. Tweede is geworden Klaas Andringa (beiden 39 punten). Frans Hermans versloeg Arie Christen en Frits Oudijk (allen 38 punten) in de strijd om de derde plaats, ook goed voor een beker/beeldje.

Terug in het clubhuis zijn de vele prijzen uitgereikt door Bert Jonkeren met hulp van Cock Verkade. Herman Haarman heeft met een sportieve speech zijn Master jasje overgedragen aan de nieuwe Master Ron Sewalt, die enkele bemoedigende woorden heeft gericht tot de overige spelers om het verlies te verwerken.

De meeste heren hebben daarna nog genoten van het buffet en de verhalen over de gemiste kansen werden alleen maar sterker en sterker. Volgend jaar weer een kans, Heren!