Herendag Master 2019

De nieuwe Herendag Master GC Bentwoud 2019 is Dirk van der Veen

Op maandag 30 september werd voor de derde keer de Herendag Master gehouden, georganiseerd door de Herencommissie. Het werd een fantastische dag, mede door het zonnige weer met afnemende wind. Gezien de staat van de baan mocht er geplaatst worden en moest er wat tijdelijk water worden ontweken.

De goedgevulde prijzentafel met Pernettya’s, dozen FCC-ballen, flessen wijn, beeldjes van Henk Bloks en nog meer wakkerde de strijdlust behoorlijk aan. Maar de hoofdprijs was natuurlijk het Master-jasje, dat Ron Sewalt afgelopen jaar gedragen heeft.

Na de koffie en een welkomstwoord van Cock Verkade gingen de heren naar hun hole en om 13.10 uur klonk de toeter als startsein van de Stableford Gunshotwedstrijd op de lussen A en C. Naast de gebruikelijke longest in twee categorieën, waren er twee neary’s en tweary’s uitgezet ter verhoging van de feestvreugde.

In tegenstelling tot voorgaande jaren was er geen play-off nodig om een winnaar aan te wijzen, zodat er uitgebreid kon worden geborreld in Roest met borrelhap en al tot de uitslag bekend gemaakt werd door Bert en Cock.

Bij de “bijzondere verrichtingen” ging Theo van Eldik aan de haal met drie dozen FCC-ballen door een neary, een tweary én de longest < 18,5 te slaan, een prestatie van formaat. Wolter van Hasselt sloeg de andere neary, Ron Sewalt de andere tweary en Paul Smit de longest ≥ 18,5.

Ondanks het prima weer zijn er maar 2 birdies geslagen, door Jan van der Velden en Dirk Jongejan.

Afgetekend winnaar werd Dirk van der Veen met liefst 40 stablefordpunten (79 slagen bruto), op de voet gevolgd door Aad Nieuwesteeg (39 punten) en Erik Stam (36 punten), die allen een beeld van Henk Bloks ontvingen. Met enige spijt heeft Ron Sewalt het Master-jasje overgedragen aan Dirk, die de organisatie, sponsoren en flightgenoten bedankte.

Al met al weer een geweldige Masterdag en alle gemiste kansen en sterke verhalen werden tijdens het voortreffelijke buffet van Roest nog eens dunnetjes overgedaan. Er heerste een prima sfeer en reikhalzend wordt al uitgekeken naar de Master 2020. Tot dan!

Klik hier voor een foto-impressie