Herendag Master 2022

En de nieuwe Herendag Master GC Bentwoud 2022 is:

Ben van de Nieuwendijk!

 

Op maandag 26 september organiseerde de Herencommissie de jaarlijkse Herendag Master en niet alleen omdat de Dames van Bentwoud vorige week hun Oranje-feestje hadden, maar omdat er door de Bentwoudse Heren gestreden kon worden om HET Masterjasje, gemaakt door Gerry en afgelopen jaar met trots gedragen door Fons Hesseling.

Het werd een fantastische dag, iets minder erg dan de weersverwachting ons wilde doen geloven, maar met enige neerslag tussen de buien door, hier en daar wat tijdelijk water in de baan, een zuchtje wind en op de laatste hole voor de laatste flights een fantastische regenboog. Kortom, nat, koud en winderig.

Gelukkig was het weer een ouderwetse strijd op 2 lussen, zodat alle heren gelijke kansen hadden, hoewel de vroege starters hun voordeel konden doen met extra veel regen in het eerste uur. De dag werd afgesloten met de gebruikelijke sterke verhalen en gemiste kansen, porties bitterballen en ter herinnering aan onze Cock Verkade volgde een rondje van weduwe Gerry. Dank! Daarna was de prijsuitreiking door Bert en Donald met extra prijzen voor de podiumplaatsen, met dank aan Roest.

 

Bij de bijzondere  verrichtingen sloeg Dirk Jongejan de (messcherpe) neary (maar geen birdie), Aad Nieuwesteeg de tweary (maar geen birdie) en Rick Rijneker de longest plus en wie anders dan Erik Stam de longest min. En daarmee was Erik nog lang niet klaar want hij tekende ook voor 4 (vier!) birdies op A1, A6, B3 en B7(!).

Andere birdiegasten waren op A2 Dirk van der Veen en Klaas Andringa, op B3 Max Alias en op B6 Bob Horsman en Eduard de Beer.

Afgetekend winnaar van HET Masterjasje werd Ben van de Nieuwendijk met maar liefst 41 punten, op afstand gevolgd door (alweer) Erik Stam met 35 punten en het brons ging naar Aad Nieuwesteeg met eveneens 35 punten.  Met een brok in de keel heeft Fons het jasje om de schouders van Ben gedrapeerd. De volledige uitslag:

Uitslag wedstrijd:

Stfd pnt

 

Stfd pnt

1e     Ben v/d Nieuwendijk

41

20e   Peter Hoogendoorn

28

2e     Erik Stam

35

25e   Dirk v/d Veen

27

3e     Aad Nieuwesteeg

35

30e   Ton Korthout

24

4e     Jacques Bus

35

35e   Theo v Velzen

23

5e     Dirk Jongejan

34

40e   Fons Hesseling

22

10e   Sakko Brevet

31

45e   Henk Bloks

18

15e   Peter Verkaaik

30

 

 

 

Volgend jaar een herkansing voor alle Heren van Bentwoud om het felbegeerde jasje te winnen.