27 september 2021 - Herendag Masters

Succesvolle Cock Verkade Herendag Masters 

Gelukkig het mag/kan weer. Verleden jaar hebben we de Herendag Masters moeten overslaan om de u bekende redenen, maar dit jaar konden we weer los. Met veel enthousiasme hebben de commissieleden zich op de organisatie geworpen en naar de reactie van de deelnemers te oordelen, met succes. Natuurlijk gaat het daar in deze wedstrijd niet om, maar om het felbegeerde GC Bentwoud Heren Masters jasje. Ieder jaar weer ontspint zich een strijd die op het scherpst van de snede wordt uitgevochten, er staat immers wat op het spel. Zo ook dit jaar. Nadat de deelnemers zich hadden gemeld aan de wedstrijdtafel gingen zij, na eerst een kop koffie met iets lekkers (Bert bedankt) genoten te hebben, op weg naar de eerste Tee. En daar begint het dan. Zijn de clubs schoon, heb ik de juiste wedstrijdbal in mijn hand, hoe staat de wind enz. Allemaal gedachten die door het hoofd spelen. Dan volgt de eerste afslag. Voor de één een daalder waard, voor de ander een meewarige blik, zo van: ”Heb ik dat”. Maar gelukkig, het is pas de eerste afslag, nog zeventien te gaan. Zo heeft elke gespeelde hole zijn eigen verhaal.

Helaas, helaas; begint de wedstrijd nog onder redelijke weersomstandigheden (de harde wind zijn we op Bentwoud wel gewend), halverwege breekt dan toch de voorspelde regen door. Niet zo zuinig ook. Binnen de kortste keren is iedereen behoorlijk nat. Dit heeft er dan ook toe geleid dat enkele deelnemers, volkomen verzopen, de strijd hebben gestaakt. Jammer. De winnaar moest dus komen uit de groep diehards, die de elementen heeft getrotseerd en de achttien holes keurig heeft uitgespeeld.

Dit jaar heeft de wedstrijd als eerbetoon aan de kort geleden overleden Cock Verkade zijn naam meegekregen. Zijn weduwe, Gerrie, heeft ons, alvorens de winnaar in het jasje te hijsen, verrast met een verhaal over de ontstaansgeschiedenis ervan. Uit haar relaas blijkt eens te meer met welk een passie zowel Cock als zijzelf (de ontwerpster) aan de realisering van dit voor de vereniging unieke gebeuren hebben gewerkt. Met dank aan Gerrie.

De winnaar van de Cock Verkade Masters 2021 is geworden Fons Hesseling. Zijn score van 41 Stableford punten maakt hem, mede gezien de speelomstandigheden, tot de terechte Herendag Master 2021.
De runners-up dit jaar zijn: 2e plaats Theo Schotte, 3e plaats Jan van der Velden (met respectievelijk 38 en 35 Stableford punten).

Uiteraard zijn de prijswinnaars niet met lege handen naar huis gegaan dankzij de ruimhartige sponsoring dit jaar door André Moerings (planten) en Jan Faasse (golfballen). Niet alleen de winnaars, maar ook alle deelnemers werden verwend met een prachtige Skimmia. Hartelijk dank aan de sponsoren.

Na deze verwennerij (ook het aangeboden drankje en het hapje hebben aan de feestelijke stemming bijgedragen) was deze geslaagde Herendag Masters 2021 ten einde. De Herencommissie van GC Bentwoud kijkt al weer uit naar de wedstrijd in 2022. Hopelijk zien we elkaar dan onder drogere omstandigheden weer terug.

Klik hier voor alle foto's.