Herendag Masters 2023

Net als bij de grote jongens (lees profs) is het de laatste maandagen hét gesprek tijdens de nazit van onze wedstrijden: “Wie gaat er dit jaar met het felbegeerde Heren Masters jasje aan de haal?” "Nog een week te gaan en we zullen het zien."

 

Welnu, maandag 25 september was het zo ver. Vanaf 10:00 uur brandde de strijd los. Aanvankelijk waren de deelnemers toch nog wel enigszins zenuwachtig (zeker bij de eerste afslag), maar eenmaal in de baan, werd alle schroom over boord gegooid. Na goede slagen kon een instemmend gegrom gehoord worden. Zelfs veroorloofde de speler het zich dan een ‘big smile’ op zijn gezicht te toveren.

Een minder geslagen bal (afslag) moest het afdoen met een vertwijfeld: “Waar blijft mijn dik 200 m goede afslag? Ik heb nooit zulke rare afwijkingen.” Tja, zelfkennis?

Uiteraard werden, het is immers golf, door de meesten van ons goede tot zeer goede momenten afgewisseld met wat mindere. Bij deze mindere momenten kon men dan nog net voorkomen dat de gekozen club in het water belandde of het anderszins moest ontgelden.

Toch wisten de meesten van ons zich prima te beheersen en de (ik zeg het nogmaals) uitstekende Golfbaan Bentwoud rond te komen met een acceptabel aantal Stableford punten.

Twee deelnemers staken er vandaag echter wel met kop en schouders bovenuit. Zij brachten allebei een score van 41 Stableford punten binnen. Voor de dienstdoende wedstrijdleiding aanleiding om zich terug te trekken in de catacomben van het clubhuis om tot een uitspraak te komen: “Wie heeft het Masters jasje dit jaar gewonnen?”

Moest er een Play off gespeeld worden? Of  …..?  Na nader overleg gevoerd te hebben met NGF, Club arbiter, Ouderlingen (om misverstanden te voorkomen: bedoeld worden oudere clubleden), Roest medewerkers en nog vele anderen, is er de volgende beslissing uitgekomen: De speler met de laagste playing handicap wordt de winnaar 2023 van onze Herendag Masters.

 

 

En de winnaar is ……….ERIK STAM

 

2e plaats Dirk van der Veen (Master 2019)

 

3e plaats Jacques van den Bos

 

 

Alvorens tot de prijsuitreiking over te gaan werden alle deelnemers verrast met een lekker glaasje bubbels, aangeboden door de dames van Roest. Waarvoor onze hartelijke dank.

Tijdens de nazit zat de stemming er nog goed in. Erik werd uitbundig door velen gefeliciteerd. Het duurde dan ook nog wel even alvorens een ieder zich huiswaarts spoedde.

 

Al met al kunnen we weer terugzien op een geslaagd evenement en hopen we volgend jaar onder dezelfde gunstige omstandigheden de Heren Masters 2024 te kunnen spelen.

Voor meer foto's: klik hier voor het foto-album.