10 juli 2017 - Hooge Rotterdamse

Een prachtige dag in Rotterdam

Op maandag 10 juli jl. zijn 20 heren van Bentwoud naar Rotterdam afgereisd op uitnodiging van de Herendagcommissie van De Hooge Rotterdamsche. Deze Herendagcommissie organiseerde voor de derde keer een Fourball Betterball Stablefordwedstrijd voor de herencommissies van de golfclubs die aangesloten zijn bij de Samenwerkende Gofclubs West Nederland (SGWN). Het was een shotgunwedstrijd met liefst 132 deelnemers van de aangesloten clubs.

 

De koffie met heerlijke cake stond klaar bij de ontvangst en de Bentwoudse heren vonden al snel een eigen hoekje om te verzamelen. Na de gebruikelijke harteljke welkomstwoorden van de voorzitter van de Herendagcommissie konden de deelnemers, voorzien van een lunchpakket, naar hun holes. De meeste holes waren dubbel bezet met flights en zij vertrokken om half één en tien minuten later. De Hooge Rotterdamsche is een pittige baan met veel hoog-laagverschillen en een flinke test voor menig deelnemer.

 

Bij deze wedstrijdvorm speelt ieder individueel  stableford en wordt de beste score per hole als teamscore genoteerd. Een flight wordt gevormd door twee teams van verschillende clubs. Tegen zessen waren alle deelnemers weer binnen en de weergoden lieten hen op enkel druppels na ongemoeid.

 

 

 

 

 

Na een snel herstel op het terras werden rond zeven uur de prijzen uitgereikt. Onze Roy Nolten won de neary, maar ondanks diverse hoge teamscores viel Bentwoud niet in de prijzen en ging de beker naar de thuisclub.

 

Na het prima verzorgde BBQ-buffet hebben we als Herencommissie de voorzitter uitgebreid bedankt voor deze zeer goed georganiseerde dag en opgemerkt dat zo’n dag voor herhaling vatbaar is.

 

Wie weet kunnen we volgend jaar weer terecht op De Hooge Rotterdamsche. Het was als gezegd een prachtige dag!