Verslag herendag Wilnis

Dagje uit voor de Heren van Bentwoud

 

Op maandag 4 september konden de Heren van Bentwoud niet terecht op de eigen baan en weken uit naar Wilnis. Er was een compleet arrangement aangeboden met koffie, bitterballen, borrel en een driegangendiner.

 

19 Heren gingen in op de uitnodiging van de Herencommissie en het werd een geweldige dag. Fantastisch weer, een hartelijke ontvangst en een baan om niet snel te vergeten. Wilnis is tenminste uitdagend te noemen: hooggelegen in het vlakke veenland, maar zeer ondulerend, zes par 5 holes (!) en grote, lastige greens van prima kwaliteit (bijna zo goed als op Bentwoud). Zelfs 4-putts bleken nodig om uit te holen.

 

Om 12 uur ging de eerste van 6 flights van start. Naast de strijd om stablefordpunten waren er ook twee neary's en een tweary hole. Bij zoveel baanlengte heb je geen longest meer nodig. De neary's waren lastig, bunkers of water in het spel en de tweary welhaast sadistisch met een dubbel blind shot. Echter wat bleek, de winnaars kregen hun bal in regulation op de greens.

 

Na terugkeer van de laatste flight aan de borrel met bitterballen en de prijsuitreiking met originele prijzen, kaas en chocolade. Daarna de kleedkamers in en aanschuiven voor een prima diner met vlees en vis. Eén deelnemer was zijn burgerkloffie vergeten en zat in Adamskostuum (!) aan tafel. Het bleef nog lang gezellig in Wilnis.

 

De vraag werd gesteld of er een vervolg komt. Dit werd door de Herencommissie positief beantwoord. Er zal ten minste eens per jaar ergens anders worden gespeeld. Binnen een uur rijden zijn er meerdere mooie en uitdagende banen genoeg.

 

De uitslagen:

1. Ben vd Nieuwendijk     34 stablefordpunten

2. Arie Pitlo                      33 stablefordpunten

3. Wim Prins                    31 stablefordpunten

Knappe prestaties, als je bedenkt dat de meeste heren nog nooit op Wilnis hadden gespeeld.

 

Neary Hole 4                    Theo van Velzen (op 24 meter!)

Neary Hole 15                  Guus Zwetsloot (op 1,25 meter)

Tweary Hole 14                Sakko Brevet (op 5 meter)

 

Herencommissie GC Bentwoud

 

Voor meer foto's