3 augustus 2020 - GC Kleiburg

A day in the life anno 2020 ofwel MOTD Johan Cnossen,
kortom de Heren naar Kleiburg

Eenieder mag het horen: Kleiburg (bij Den Briel), hole 15, 3 augustus 2020: Hole in one door Johan Cnossen! Hier kom ik later op terug.

Er waren 25 Heren van Bentwoud bereid om de uitdaging van golfbaan Kleiburg aan te gaan. Vanaf 12 uur waren we welkom en Donald had alles strak georganiseerd, zodat iedereen in no time was voorzien van koffie, kaarten en de bitterballenbon. Deze keer geen urinestalen of bloedafnames, dat viel mee.

Het zou niet helemaal droog blijven, aldus enkele experts in de groep. Dat was een understatement. Het goot bij de afslag van de eerste flight rond één uur en het eerste uur viel er circa 70 mm regen, maar daarna klaarde het meer dan op, het werd zelfs fantastisch zonnig weer en uiteindelijk zat iedereen in een warm zonnetje op het terras bij te komen van de wedstrijd en kon Donald de prijzen uitreiken. Leuk, zo’n prijsuitreiking, zouden we vaker moeten doen. Maar om in de prijzen te vallen, moest je wel virtueel je handicap verbeteren, zo merkte Frans Hermans, die met 36 punten dus géén podiumplaats had.

Het eerste deel van de titel verwijst naar de iconische hit van de Beatles en het zal maar “een dag in je leven” zijn dat je een hole in one slaat. Dat overkwam Johan dus op de lichtelijk gemankeerde hole 15. Hoezo gemankeerd? Normaal gesproken ligt daar een par 5, maar er wordt aan de baan gesleuteld en daarom was de hole opgesplitst in een par 3 (hole 15) en een par 4 (hole 16). Volgens het bordje 105 meter vanaf geel, maar dan kwam je echt meters te kort. Johan liet zich niet misleiden en liet de bal enkele meters voor de hole op de green landen, waarna die keurig in het putje rolde.

Het tweede deel van de titel gaat natuurlijk over de Man Of The Day, die er ook de Match Of The Day van maakte door niet alleen de legendarische h.i.o. te slaan, maar met 42 Stablefordpunten alle anderen op ruime afstand hield en mogelijk ook wat ontmoedigde. Johan, grote klasse!

Met zulk weer en ervaren mannen in de baan was het aantal birdies natuurlijk weer omgekeerd evenredig: 2 stuks, beide op hole 7 geslagen door Jacques van den Bos en Frans Hermans.

De eregalerij:

1

Johan Cnossen

42

2

André Moerings

38

3

Ed Kalisvaart

37

4

Frans Hermans

36

 

Ja, ja, ik werd 5e met 34 punten, maar dat is een schrale troost.

Dat was het weer. Volgende week het serieuze werk, de Zomercompetitie (Stableford). Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Tijdig opgeven!

Namens de Herencommissie, Sakko Brevet