Nazit 20 december 2023

Verslag van golfwedstrijd en Nazit Senioren op 20 december 2023

Vandaag weer alleen draagtassen ( ROOD ) in de baan maar wederom onder de slogan ( dit jaar ! ) van “Woensdag , Seniorendag , Droge dag “ , met 46 spelers voor 9 holes op de A en C lus voor een in (principe) driebal stableford wedstrijd.

Voorzien van een scorekaart met Kerstmotief – bedacht door Ruth – werd er vanaf 10.00 uur gestart op de lussen A en C. Met daarna de traditonele Kerstmis- Nazit met dit keer 57 deelnemers.

 

De door Roest geserveerde Kerstlunch vond gretig aftrek en werd zeergewaardeerd. Het was goed om te constateren dat er vandaag ook weer deelnemers aanwezig waren die na medische ingrepen/ omstandigheden, weer op de weg terug zijn en hopelijk weer snel mee kunnen doen aan de

wedstrijden.

Namens alle aanwezigen werd ook een voorspoedig herstel toegewenst aan Jacques Velmans en John Krul, die er vandaag (nog) niet bij konden zijn.

 

Bij de Nazit kwam een groot aantal onderwerpen aan bod:

 • De Info- Brochure voor Senioren versie 2024 en de Wedstrijdkalender Senioren 2024 worden de komende dagen digitaal aan iedereen toegestuurd. De wedstrijdkalender en info brochure 2024 zullen ook op de site van GC Bentwoud worden geplaatst onder het menu “Seniorencommissie “.
 • De uitwisseling met GC Zeegersloot ( 18 holes ) / Dag Uit Senioren , is op woensdag 7 augustus 2024 en wordt ook in vierballen gespeeld. Op die dag zijn er geen lussen beschikbaar op GC Bentwoud (groot onderhoud )
 • Winnaars van de 9 holes op 20 december 2023;
  • C lus : Ron Sewalt 20 punten
  • A lus : Trees van Rooijen 19 punten
  • Neary’s : Chris van Beek en Max Alias

De gewonnen golfallen werden ter plekke uitgereikt .

 • Niet alleen de winnaars van de Bronzen CerKficaten ( 1000 stablefordpunten sinds 1-1-2021 ) maar ook hen die inmiddels 2500 punten ( Zilver) hebben behaald, werden door Frits in het zonnetje gezet. Daarbij memoreerde hij het initiatief voor het Kommer en Wel Klassement , dat desKjds door Ad van den Kommer is genomen en inmiddels door de Commissie wordt voortgezet. Het leverde een applaus op van alle aanwezigen als dank aan Ad. Zij die wel aan de voorwaarden voldeden voor certificering maar niet aanwezig waren bij de nazit zullen hun cerKficaat bij de eerst komende nazit in het nieuwe jaar uitgereikt krijgen.
 • De Super Birdie van 2023 werd ook dit jaar door Cees Molenaar gewonnen met een score van 10 birdies dit jaar . Met de belofte van de Commissie om eens na te denken over een ‘ mooie kooi ‘ voor die birdies, werd de nieuwe aanwinst in ontvangst genomen.
 • Daarna was het moment aangebroken om de Golfer en Golfster van het jaar 2023 bij de Senioren, bekend te maken. Met een toelichting van Frits op de door de Commissie gehanteerde berekeningsmethode werden de winnaars bekend gemaakt :
  • Golfster van het Jaar 2023 : Maria Neejes
  • Golfer van het Jaar 2023 : Maarten Slijper
 • Na een uitgebreide toelichting en bijbehorend juryrapport werd een nieuwe Wisseltrofee bij de Senioren geïntroduceerd: "De Wisseltrofee Hangsenioren GC Bentwoud". De trofee werd dit jaar, na diverse stemrondes van de Commissie, toegekend aan Stefan Oosterhof. Het was al snel duidelijk dat er, vrijwel direct na afloop van de Nazit, al werd gewerkt aan het ‘zich kandideren voor de Trofee 2024'.
 • Na de uitreiking van de waardebonnen voor de Best of Six op 15 november 2023, aan Thea de Bruin, Maarten Slijper en Jos Schipper, en de aankondiging dat er vandaag weer 69 golfallen uit het depot, beschikbaar voor de winnaars werden gesteld, eindigde de Nazit met de feestelijke première van 'De Bentwoudse potpourri en golfballade', geschreven en bedacht door Paul van den Brink, sinds enkele jaren ook als golfer bij de Senioren actief. Met Paul als voorzanger geholpen door Stefan, Ben, Rob en Jan met Thea als klassiek danspaar, werd de ballade uit volle borst meegezongen door alle aanwezigen. Dit bleef niet ongemerkt binnen golfclub Bentwoud, zodat al snel een email het World Wide Web ingestuurd werd aan alle leden met de tekst van dit lied.
 • Namens de senioren-golfers werd de Commissie door Peter Hoogendoorn bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar en verrast met een heerlijke boterkoek (met liefde gebakken).
 • Volgende week de laatste wedstrijd in 2023 voor de senioren, 18 of 9 holes. Uiteraard hopen we dat de weergoden ons toestaan om in ieder geval ook deze wedstrijd te kunnen spelen. Het format volgende week is : Texas Scramble/Regenboog , Strokeplay/NQ. Aanmelden voor 9 ( A lus ) of 18 holes ( AB of BC ) is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 22 december 2023,  23.00 uur.

De Seniorencommissie van Golfclub Bentwoud wenst u allen fijne feestdagen en voor hen die we op de 27e december niet zullen zien, een geweldig en heerlijk 2024.

 

Klik hier voor de foto's

 

Arie Pitlo

Ruth Peeters

Frits van Zijl

Herman Middendorp