Nazit 27 maart 2024

Voorafgaand aan de wedstrijd worden de kaarten opgehaald en de uitrusting in orde gebracht. Een van de mannen vroeg zich hardop af of een vrouw wel teamcaptain kon zijn, (een gewaagde opmerking) maar er werd niet op gereageerd. Waarschijnlijk werd er gedacht laat maar kletsen?

 

 Anekdote!! Femke had haar vingernagels laten manicuren  door een vriendin in opleiding. Zag er prachtig uit, alleen wat  langer dan Femke gewend is, dus bij het passen van het handschoentje werd er toch een gevoel waargenomen

wat als onprettig werd ervaren. Femke liep naar de

receptie om een schaar te halen, ik dacht om de nagels in te korten, maar wat schetste mijn verbazing.

Ze had niet haar nagels afgeknipt, maar de vingertoppen van het handschoentje! Hier het bewijs (voor het geval men denkt dat ik het verzin).

(foto: Femke de Jong) 

 

 

 

Over tot de orde van de dag, met eerst een Super Texas Scramble over 9 holes, op de A of B lus, met 58 deelnemers. Daarom wel twee tweeballen naast de 18 drieballen.

In ieder geval droog, weinig wind, in het begin wat frisjes maar gaandeweg een heerlijk golfweertje met mooie scores.

 

Over scores gesproken: per abuis vorige week vergeten om de door Eduard de Beer gemaakte birdie te vermelden op C 6. Dus hierbij alsnog, want de huidige tussenstand van dit Jaarklassement geeft aan dat elke birdie telt!

 

Bij de 2 tweeballen ging de winst naar Paul vd Brink en Chris Parkinson en bij de 18 drieballen gingen de prijzen naar:

Henny Sewalt, Peter Verkaaik en Bob Horsman (22 netto op de B lus) Conny Adams, Peter van Wensveen en Jan Heijmans (18 netto op de A lus). De gewonnen golfballen gingen ter plekke naar de winnaars.

 

Datzelfde gold voor de winnaars van de Neary’s: Eduard de Beer en Paul van Drimmelen.

 

Dit alles vond plaats na een prima Lunch die door Roest verzorgd was, waar ook het broodje kroket weer op het menu stond en gretig aftrek vond.

 

Het was om je vingers erbij af te likken toch Stefan?

 

De Bronzen Certificaten (1000 Stableford punten) voor:

Frank Scheenstra, Jacques Velmans, Maarten Slijper, Jan Heijmans en als laatste Wim Appelmans en Gertie Konings, helaas beide niet aanwezig.

 

De Zilveren Certificaten (2500 Stableford punten) voor:

Arie Pitlo, Jos van den Berg, Max Alias en Jos Schipper en als laatste Hans Bontekoe en Maria Neefjes, ook zij helaas beide niet aanwezig.

 

Bij de uitreiking van de certificaten refereerde Frits nog even aan het feit dat er sinds 1 januari 2022 ruim 141.000 Stablefordpunten gescoord zijn door de Senioren in hun wedstrijden. Zou het Gouden Certificaat met zelfs 5000 punten, al dichtbij zijn?? 

 

Na de certificaten werden de winnaars bekend gemaakt van de Winter-eclectic Stableford NQ per lus. Zowel bij de dames als bij de heren.

 

A lus: Annemieke Rozendal (36 pnt) en Jos van der berg (32 pnt)

B lus: Conny Adams (30 pnt) en Chris Parkinson (32 pnt )

C lus: Maria Neefjes (29 pnt) en Maarten Slijper (39 pnt) 

 

Voor een overzicht van de  totaalscore, klik hier

 

De door Arie en Frits uitgereikte beeldjes zullen ongetwijfeld een bijzondere plek ‘in de schijnwerpers ‘op de schoorsteenmantel krijgen, voor zover aanwezig.

 

Nog even terug naar de tussenstand van het Birdie klassement 2024 tot heden:

Peter Maaskant, Chris Parkinson en Jos van der Berg             4 stuks

Maarten Slijper                                                                          5 stuks

Paul van Drimmelen                                                                  6 stuks

Chris van Beek                                                                          8 stuks

 

Kees Molenaar, de winnaar van de voorgaande 2 edities, helaas door een hardnekkige blessure niet fit genoeg is om op ons niveau te spelen, kan na zijn hopelijk spoedige herstel aan de bak.

 

Voordat er in totaal 89 golfballen uit het depot (sinds december 2023) beschikbaar werden gesteld voor de diverse winnaars, werden er eerst in totaal 13 waardebonnen uitgedeeld onder winnaars van een viertal FUN-games dit jaar (volgens sommigen “De Grote J v.d B Show “).

 

De vele glunderende, blije gezichten en positieve reacties bij de Nazit waren een mooi slot van het winterseizoen!

Op naar de Zomer!