Dauwtrapevenement groot succes

Donderdag 10 mei 2018 (Hemelvaartsdag) vond voor het eerst in de jonge geschiedenis van Golfclub Bentwoud het ‘dauwtrappen’ plaats. Een wandeling bij zonsopgang met een boswachter door het Bentwoud, een golfwedstrijd over negen holes en afsluitend een ontbijt. Afgaand op de talloze positieve reacties van de deelnemers is dit evenement de komende jaren zeker voor herhaling vatbaar. Roy Nolten was een van de vroege wandelaars. Hier zijn persoonlijke relaas.

 

Benieuwd naar de foto's?

 

Wedstrijd

Stipt 7.00 uur is het startschot. Vanwege het geringe omgevingsgeluid klinkt dit oorverdovend. Een aantal minuten daarvoor spoedt een laatste deelnemer zich naar de teebox. We zijn van start. De weergoden zijn ons relatief gunstig gezind: bewolkt maar droog en nagenoeg windstil. Uitstekend golfweer. Er heerst een vredige stilte op de baan. In ongeveer twee uur voltooien de ruim vijftig deelnemers hun negen holes op Westwoud of Oostwoud. Wat positief opvalt is de brede vertegenwoordiging van de club. Bestuursleden, commissieleden van alle geledingen, dames, senioren, heren, weekendspelers, competitiespelers; ze zijn er allemaal.

 

Uitstekend

Het door Roest verzorgde ontbijt dat volgt is meer dan uitstekend. En waar bij andere wedstrijden de prijsuitreiking nogal eens in betrekkelijke rust plaatsvindt omdat veel deelnemers voegtijdig vertrekken, is iedereen deze ochtend nog aanwezig om de winnaars toe te juichen. Eerst worden de medewerkers van Roest die ook voor zonsopgang aanwezig waren in het zonnetje gezet. Gezien de geringe nachtrust waren de scores best in orde: op Westwoud waren Cees van Gent, Hanneke Andringa-Bouma en Miriam van Etten (elk 22 punten) de beste spelers. Op Oostwoud waren dat Ilse Nadort-Waser (19 punten), Dorine Haarman-Schumann (18 punten) en Donald Hartman (17 punten). Met nog een hele dag die met van alles gevuld kon worden, vertrokken de deelnemers voldaan huiswaarts.