Koningsdagwedstrijd 2018

Op vrijdag 27 april was het dan eindelijk zover. De jaarlijkse Koningsdagwedstrijd werd gespeeld. Na het succes van vorig jaar kon deze dit jaar natuurlijk niet uitblijven. Om acht uur waren de vrijwilligers van de evenementencommissie al aanwezig om te versieren en de nodige zaken voor te bereiden. Dit jaar hebben Conny van Rossem en Jan de Waard zich gebogen over de indeling van de flights, waarvoor nogmaals onze dank.
 

Oranjebitter
De speelvorm was een stableford. Iedere deelnemer kreeg een oranje bal mee die op zes holes kon worden ingezet voor dubbele punten. Hier is aardig goed mee gescoord. Bij de wisseling van de C naar A of andersom was er gezorgd voor oranjesoesjes, iets te drinken en natuurlijk de oranjebitter. Erna en Mark hebben verstandig genoeg niet bij iedere flight mee getoost op onze Koning.
 

Oranjebal
Na de wedstrijd was er tijd voor een gezellig samen zijn met een hapje en een drankje. Conny en Jan waren in de tussentijd druk bezig met het uitrekenen van de stableford punten. Dit nam iets meer tijd in beslag dan normaal, maar ja das niet zo gek met die extra inzet van de oranjebal.
 

Oranjeheer
Naast prijzen voor de dames en heren 1- 2- en 3 was er een prijs voor best/leukst geklede dame en heer. Ton Koeleman was volgens de jury de best/leukst geklede oranjeheer. Bij de dames was de keuze lastiger. Er werd getwijfeld tussen drie dames. Raymond (van restaurant Roest) had de eer om door middel van het trekken van de scorekaart van één van de drie dames de keuze te maken. De prijs ging naar Henny Sewalt.
 

Oranjewinnaars
De uitslag van de wedstrijd is als volgt.
Bij de dames:
·        1ste Maria Loomans met 57 stableford punten;
·        2e   Ilse Nadort met 51 stableford punten;
·        3e   Linda Lutz met 50 stableford punten.
Bij de heren:
·        1ste Ron Sewalt met 61 stableford punten;
·        2e   Lucas van Rossem met 58 stableford punten;
·        3e   Donald Hartman met 52 stableford punten.
 
Wij kijken met een goed gevoel terug op een geslaagde Koningsdagwedstrijd. Voor een impressie van de dag kijk op de website onder albums voor de foto’s.
 
De evenementencommissie.