Dagje Uit naar de Rijswijkse Golfclub

Warm avontuur op De Rijswijkse Golfclub

Wat was het warm, die 25e juni, maar wat hebben we desondanks een plezier gehad tijdens onze jaarlijkse uitgaansdag!
Rond een uur of elf waren alle 21 deelneemsters in fleurige zomerse outfit present op het terras van De Rijswijkse en de stemming zat er gelijk al goed in.
Na een heerlijk kopje koffie met home made muffin gingen de eerste twee dames om twaalf uur van start, door de Damescommissie voorzien van een birdieboekje, een extra flesje water, een zakje snoeptomaatjes en/of komkommer en een snoeperijtje om het moraal hoog te houden op deze extreem warme dag. Gelukkig stond er een lekker briesje en zorgden de prachtige bomen op de meeste holes voor de broodnodige schaduw.
De baan lag er goed bij, er zat lekker gras op de fairways, zodat je goed onder je bal kon komen, de meeste greens waren net zo snel als op Bentwoud en afgezien van een paar geniepige waterhindernissen werd de baan niet als erg moeilijk ervaren. Er kon lekker worden doorgelopen en de meeste dames waren dan ook binnen de vier uur binnen. Twee dames waren zo verstandig om na 13 holes op te geven, omdat ze toch teveel last hadden van de warmte.
Na een lekkere lauwe douche druppelden de dames (letterlijk) een voor een binnen in het restaurant om direct weer naar buiten te gaan om zich op het schaduwrijke terras te laven aan verfrissende drankjes  met een bittergarnituur.
Het restaurant had voor het diner twee grote tafels op het achterterras gecreëerd, waar helaas de parasols net ontoereikend bleken te zijn om iedereen van de schaduw te laten profiteren. Desondanks toog het het gezelschap om kwart over zes die kant op en kon worden genoten van een voortreffelijke dagschotel.
Hierna vond de prijsuitreiking plaats, waarbij zij vermeld, dat de ballen en de fles wijn waren gesponsord door Restaurant Roest.

1e met 38 stablefordpunten: Joke de Ruiter en Elly van Tol (waarbij Joke een betere 2e 9 scoorde)
2e met 37 stablefordpunten: Ria Heskes
3e met 36 stablefordpunten: Ciska Tijssen

De longest (hole 18) ging naar Mariëtte Houwer en de neary (hole 9) naar Erna de Waard, die ook de enige birdie van de dag op haar naam schreef (op hole 12).
 

Tot slot verraste de Damescommissie het gezelschap nog met een verfrissend zomers dessert en na een kopje koffie met heerlijke bonbons was de uitgaansdag ten einde.
Als met al was het weer een geslaagd evenement, waar we met plezier op kunnen terugkijken.