Sponsors

Dames Uitgaansdag 2023

De dames op herhaling

Voor onze jaarlijkse Uitgaansdag kozen we ervoor voor de tweede keer naar de Rijswijkse Golfclub te gaan. In 2019 waren we daar ook al eens te gast en de toen ervaren prettige samenwerking met zowel baan als restaurant smaakte naar meer met een mooi all-in arrangement voor een redelijke prijs tot gevolg.

 

Vanaf 10 uur zat de Damescommissie klaar met scorekaarten, flesjes water en een gezonde snack voor in de baan en na het opgeven van hun menukeuze konden de deelnemers op het terras aan de koffie met een lekkere muffin. Doordat de wedstrijd pas om 11:28 uur van start ging, was er daarna voldoende tijd om in te slaan of rond te neuzen in de shop.

 

De baan lag er prima bij. Vanwege de wat latere start hadden we betrekkelijk weinig last van de ochtenddauw. Het langere gras was wel even wennen, zeker naast de fairways, waar het maaisel was blijven liggen, maar je kon je bal over het algemeen goed terugvinden. De greens waren 's morgens gesweept, dus ook met putten geen last van nattigheid. De wedstrijd verliep dan ook voorspoedig en zelfs de laatste groep was met 4 uur en 10 minuten binnen. Chapeau deelnemers!

 

Na een verfrissende douche kon op het terras worden geborreld. Hierna werd de groepsfoto gemaakt en vervolgens schoof het gezelschap aan aan vier feestelijk gedekte ronde tafels in het restaurant. De kok had zichzelf overtroffen, want zowel de ossenhaas als de zeeduivel (geserveerd op warme borden!) waren perfect bereid. Tel daarbij op de attente bediening en je zou zo overstappen naar de Rijswijkse. Wat een feest!

 

Vóór het afsluitende kopje koffie werd de uitslag bekend gemaakt en werden de prijzen uitgereikt.

 

1e met 42 stablefordpunten: Ria Schotte

2e met 40 stablefordpunten: Jenny van Dorland

3e met 39 stablefordpunten: Corrie van Wensveen

 

De Longest ging naar Ciska Tijssen en de Neary uiteindelijk naar Erna de Waard, doordat noch Ria noch Elly hun achternaam op het lijstje hadden vermeld en er meerdere Ria's en Elly's hadden deelgenomen. Dan is de commissie streng, maar rechtvaardig, dus ging het balletje naar Erna.

Tot slot was er ook nog een Birdie op hole 5, geslagen door Petra Knol.

 

Na een dankwoord van Maya richting commissie en een heerlijk kopje koffie met bonbons was de dag rond half acht ten einde. Een dag, waar we nog lang met plezier op zullen terugkijken.

Klik hier om alle foto's te bekijken.