3 juli 2018 - Dagje Uit Zeegersloot

 

Op onze vaste damesdinsdag verzamelden wij dit keer rond elf uur met 21 dames op het terras van Golfclub Zeegersloot, waar we werden ontvangen met koffie of thee naar keuze met huisgemaakt lekkers erbij.

Na het maken van de groepsfoto ging het gezelschap - gewapend met potlood, scorekaart, birdieboekje én een extra flesje water - richting eerste tee, waar onze gastheer van vandaag ons al stond op te wachten.

Iets later dan de geplande 12.28 uur kon de eerste groep van start, waarna de rest met tussenpozen van 8 minuten volgde. Zoals verwacht, was de baan gortdroog en dat betekende dus een flinke extra rol, zolang je op de fairway bleef. Ook de greens waren supersnel, waardoor de bal al gauw te ver doorschoot. En, doordat het gras naast de fairways op Zeegersloot redelijk lang wordt gehouden en ook nog vrij stug is, kon je maar beter zorgen, dat je bal daar niet terecht kwam. Verder stonden er regelmatig bomen in de weg en waren er wat lastige waterhindernissen te overwinnen, maar dat bleek voor de meeste dames van Bentwoud toch geen belemmering om goed te presteren.

Na binnenkomst werden onder het genot van een koel drankje met heerlijke borrelhapjes de kaarten uitgerekend en na het inleveren hiervan toog een ieder richting kleedkamer om zich op te frissen.

Om ca. zeven uur was het gezelschap weer compleet en voordat de dagschotel werd geserveerd vond de prijsuitreiking plaats.

 

1e met 43 stablefordpunten : Ineke Krouwel

2e met 41 stablefordpunten : Ria Schotte

3e met 38 stablefordpunten : Elly Bruinen

 

waarbij nog vermeld dient te worden, dat de fles Rosé, die Ineke ontving, beschikbaar was gesteld door Restaurant Roest, en dat de golfballen waren gesponsord door Smit en de Wolff. Naast hun prijzen ontvingen de nummers 1 t/m 3 tevens een doos lekkere aardbeien, die het thuisfront overigens niet haalden, doordat ze aan tafel werden rondgedeeld en er na afloop slechts lege dozen restten.

De Neary werd geslagen door Annelies Smit en de Longest kon op naam van Ciska Tijssen worden geschreven.

De enige Birdie werd gescoord door Rini Hartman, die op de tweede hole met haar 3e slag naar de green vanuit de verte de bal kopje onder in het putje zag verdwijnen.

 

 

Na het diner en het afsluitende kopje koffie was de vierde editie van een geslaagde uitgaansdag om ca. negen uur ten einde. Aan de Damescommissie de taak om zich alvast te beraden op een vervolg in

2019!

Benieuwd naar de foto's? Bekijk ze hier.