Sintinstuif 2018

Na een zonnige 9 holes ronde verzamelden zich zo’n 19 dames in de gereserveerde hoek in het restaurant voor de jaarlijkse Sintviering.

 

De Damescommissie had voor de traditionele lekkernijen gezorgd en, nadat iedereen was voorzien van een drankje, kon het feest beginnen. Groot was de verrassing toen bleek dat de Goedheiligman met zijn knecht tijd had weten vrij te maken om de dames van Bentwoud persoonlijk te bezoeken. Het “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht” werd dan ook uit volle borst gezongen, waarna Sint en Piet de regie overnamen. Piet deelde pepernoten en chocoladeletters uit en vervolgens opende de Sint het grote rode boek.

Achtereenvolgens werden Ciska Tijssen, Elly van Tol en Ingeborg Daniels door Sint toegesproken en voorzien van een klein presentje. Ingeborg werd nog eens extra in het zonnetje gezet vanwege de vele birdies, die zij dit jaar tijdens de dameswedstrijden wist te scoren: 14 van de 85 in totaal, wat haar terecht de titel Birdie Queen 2018 opleverde. Waarmee ze tevens haar golfcarrière op Bentwoud waardig afsluit, aangezien ze ons per 1 januari gaat verlaten.

Ook de medewerkers van Restaurant Roest en de leden van de Damescommissie werden niet vergeten, maar daarna namen Sint en Piet dan toch echt afscheid en werd overgegaan tot de orde van de dag. Immers, de cadeautjes moesten nog worden uitgepakt en de gedichten voorgelezen!

Het mooiste cadeau was natuurlijk het Dames van Bentwoud Kwartetspel, dat door Sint was meegebracht om te helpen de tijd te doden tijdens het wachten op flights die nog binnen moeten komen. Het was hem opgevallen, dat er nogal eens gaten vallen in de aansluiting, vandaar.

En net toen we bijna klaar waren met uitpakken, verscheen er nog een tweede Sint, vergezeld van een roetveegpiet, want ook deze (hulp)sint bleek Bentwoud vandaag in zijn agenda te hebben staan. Dat zorgde natuurlijk voor de nodige hilariteit, maar de verzamelde dames lieten zich niet kennen en zongen ook deze Sint en Piet uit volle borst toe. Kijk voor alle foto's hier.

 

Of de Sint ons volgend jaar weer persoonlijk komt bezoeken, zal de tijd leren, maar een Sintinstuif staat in ieder geval wel op de kalender: dinsdag 3 december 2019 is het zover.