Golfclub haalt € 2422,80 op voor goed doel

zondag 16 september 2018

Bijna veertig leden van GC Bentwoud speelden op zondag 16 september mee met de Goede doelenwedstrijd. De opbrengst van de wedstrijd is bestemd voor het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf (NGG). Vanuit het fonds speelden ook Richard Kluwen en Jeroen Coumou mee, beiden zelf ook golfers met een fysieke beperking. Bij inschrijving ontvingen alle deelnemers een kleine goodiebag met tees en ballen. In duo’s (FBBB) werd gespeeld om de hoofdprijs: deelname aan de landelijke finale, wat betekent dat de winnaars op 26 oktober as een compleet verzorgde golfdag krijgen op Golfbaan Amsteldijk. Hendrik Jan de Jong en Vincent Hartwijk waren de besten en mogen namens GC Bentwoud naar de finale. De neary werd gewonnen door Boudewijn Rip. Maria Loomans won de longest bij de dames en Vincent Hartwijk bij de heren.
 
Om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel, was na de wedstrijd een veiling georganiseerd. Diverse leden, Golfacademy Bentwoud, restaurant Roest, Golfbaan Bentwoud en Plus Verheul Benthuizen hadden items hiervoor beschikbaar gesteld. Topstukken waren een Great White Shark putter, het schilderij ‘De Golfer’ (gemaakt door Gerry Verkade) en een heuse Secret Golfbox waar blind op geboden moest worden.

Met genummerde vliegenmeppers en onder bezielende leiding van veilingmeester Bert Jonkeren werd er volop geboden en gekocht. Voorzitter Herman Haarman reikte na afloop een cheque van € 2422,80 uit aan Richard Kluwen van het Fonds.