Sponsors

Gele teeboxen gesloten vanaf maandag 20 februari a.s.

zondag 5 februari 2023

Mededeling van de Baanmanager (Harry van Laviere)

 

Beste Leden van GCBentwoud,

 

Langzamerhand worden de afslagplaatsen bij de gele teeboxen, en met name de looproutes hiernaartoe, steeds slechter.

Niet zo vreemd omdat het merendeel van de golfrondes wordt gespeeld vanaf de gele teebox. De schade die door het vele betreden ontstaat herstelt zich in deze periode van het jaar helaas ook niet.

 

Om straks in het seizoen weer mooie afslagplaatsen vanaf geel te hebben gaan we de gele teeboxen op de hele baan sluiten vanaf maandag 20 februari. De gele tee-markers zullen worden verplaatst naar de afslagplaats van blauw.

 

Dit betekent concreet dat vanaf 20 februari er geen qualifying rondes meer kunnen worden gespeeld vanaf geel, ook als de baan qualifying is.

Uiteraard kan er wel vanaf rood, blauw en wit qualifying worden gespeeld als de baan tenminste qualifying is. Uiteraard verandert dan het aantal slagen dat je normaal mee krijgt vanaf geel in meer (vanaf wit) of minder (vanaf blauw en rood).

 

Het streven is om de gele teeboxen bij het begin van de NGF competitie weer open te hebben. Daarvoor zijn we uiteraard wel afhankelijk van de weersomstandigheden in de komende periode.

 

Ik vertrouw erop dat ik jullie hiermee voldoende heb geïnformeerd en wens iedereen veel speelplezier. Golf gaat er in de komende periode voor velen anders uitzien en dat is natuurlijk best een leuke bijkomstigheid.

 

Vriendelijke groet, Harry van Laviere