Sponsors

Verslag en winnaars van de CK Foursome (3 en 4 juli)

zondag 4 juli 2021

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN FOURSOME 3 en 4 juli 2021

 

Dit jaar werden de CK Foursome over twee maal 18 holes gespeeld:  één op zaterdag en één op zondag. Op zaterdagmiddag startten er 20 koppels voor de eerste 18 holes.

Op zondagochtend startten er 19 koppels en deed Leo Hemert mee om een koppel te marken. Helaas moest zijn maatje Bert op zaterdag ziek de ronde verlaten.

 

De wedstrijdvorm Foursome is uniek omdat er zowel dames-, heren-, als gemengde teams zich kunnen inschrijven. Er was van tevoren al aardig wat rekenwerk verricht om zo gunstig mogelijke koppels te vormen, om dus meer kans te maken op een prijs.

Bij deze clubkampioenschappen zijn er prijzen in de categorie van de Netto- en Brutoscore. Uit de Bruto score komen de echte Clubkampioenen naar voren. Zij hebben het minste aantal slagen nodig gehad in de twee 18 holes rondes. Bij de Netto score worden het aantal slagen dat een koppel mee krijgt (op basis van de handicaps) van het aantal gemaakte slagen afgetrokken.

De wedstrijdcommissie had voor zaterdag al een onweersprotocol liggen. Maar gelukkig hadden we prachtig weer. Op zondag was er veel regen voorspeld in de ochtend en begin van de middag, maar het is (op een een paar druppels na) gelukkig droog gebleven. Wat hebben we daar een geluk mee gehad.

 

Na veel ouderwets rekenwerk (want het systeem kan geen meerrondes over twee dagen verrekenen) konden de volgende clubkampioenen worden gefeliciteerd:

 

BRUTO categorie

1)      Danielle Heideman en Sophie van Besouw.  Bruto 176 slagen

2)      Virginia den Breems en Marloes Knol.  Bruto 179 slagen

 

 

NETTO categorie

1)      Mike en Marianne Driessen.  Netto 149 slagen 

2)      Caroline en John van der Spek. Netto 150 slagen

 

 

Wat is dat toch weer gezellig om een nazit te kunnen hebben met clubmaatjes. En een prijsuitreiking te kunnen doen. Dank jullie wel voor de inschrijving en het enthousiasme dit weekend.

 

De WedstrijdCommissie hoopt op een hoge opkomst in de weekenden, en in het najaar de Clubkampioenschappen Matchplay.