Sponsors

Zonnige start van het seizoen

dinsdag 2 april 2019

Meer dan honderd leden van onze club waren op zaterdag 30 maart aanwezig bij de opening van het nieuwe golfseizoen. En wat een mooie dag was het: de dikke winterjassen, winterboots en regenkleding konden lekker in de kast (of de locker) blijven, want de zon scheen volop. De wedstrijdcommissie had gezorgd voor een mooie indeling, waarbij de dames ook met een andere dame in de flight speelden, voor de afwisseling wel zo leuk. De evenementencommissie had haar best gedaan om Roest naar voorjaarssferen om te toveren. Kortom, alles was gereed voor een heerlijke golfdag.

Om 13:30 gingen we met een shotgun van start in flights van vier voor een stableford-wedstrijd op de B- en de C-lus. Bij sommigen was de swing nog wat roestig, bij anderen was het putt-gevoel er nog niet helemaal, maar ach, het seizoen is pas net begonnen. Terwijl de meeste clubleden zich na 18 holes rustig konden opfrissen, begonnen Bert van Blitterswijk en Hendrik Jan de Jong van de wedstrijdcommissie aan de belangrijke, maar dit keer zeer omvangrijke taak, van het invoeren van de bijna 100 scorekaarten. Hulde daarvoor! In de tussentijd konden de aanwezigen, inmiddels uitgebreid met partners en clubleden die kwamen meegenieten van het buffet, een drankje drinken onder muzikale begeleiding van Coen en Willemijn.
 
Rond 19 uur nam Paul Jongman, voorzitter van de handicap- en regelcommissie, het woord om Ad Verdel in het zonnetje te zetten vanwege zijn afscheid als lid van de handicap- en regelcommissie. Vanaf het eerste (club)uur is Ad actief als lid van deze commissie en Paul wist te melden dat hij meer dan 10.000 scorekaarten heeft beoordeeld. Als dank ontving Ad een mooie bos bloemen namens de handicap- en regelcommissie. Maar dit was nog niet alles. Voorzitter Herman Haarman bedankte Ad namens het bestuur en alle leden door hem tot lid van verdienste te benoemen. Ad ontving hierbij ook een certificaat en bijbehorende bloemen. Bedankt Ad voor alles wat je voor de club hebt gedaan!
 
De kaarten-invoer-marathon was ondertussen ten einde, dus konden de prijzen worden uitgereikt door Mark Schippers, namens de evenementencommissie. Rob Kleihorst wist zijn bal op C3 het dichtste bij de vlag te leggen en hij won daarmee de neary. De longest drive bij de dames werd gewonnen door Virginia den Breems. Henk Beusekamp won deze prijs bij de heren door zijn bal op B4 het verste te slaan. Met 37 stableford-punten was Peter Mulder de beste speler van de dag en won hij de wedstrijd. Cock Verkade wist 32 punten te behalen en werd daarmee tweede. Herman Haarman en Gerda van Beelen werden respectievelijk derde en vierde met 31 punten. Conny van Leeuwen en Karen Raap pakten de prijzen als vijfde en zesde met 30 stableford-punten.
En toen was het tijd om te eten! Het buffet stond klaar en borden werden volgeladen, want de meesten hadden behoorlijke trek gekregen. Met een volle maag en een goed gevoel sloten we deze dag af. Op naar het volgende evenement!