Koningsdag wedstrijd 2019: veel oranje-gezelligheid!

vrijdag 3 mei 2019

Op 27 april speelden we de traditionele Koningsdagwedstrijd. Nieuw dit keer was dat de evenementencommissie en de wedstrijdcommissie dit evenement samen met de golfbaan organiseerden, zodat ook greenfee-spelers mee konden doen. Een kleine 70 spelers, rood-wit-blauw en oranje-gekleurd gingen de baan in om in flights van vier een texas scramble te spelen. Na 9 holes werd iedereen tussen B9 en C1 voorzien van een oranje-hapje en drankje, wat zeer welkom was, want op sommige momenten was het pittig vanwege de wind en de hagel/regen. Maar bij de meesten mocht dit de pret niet drukken.

 

Ondanks het slechte weer werd er fanatiek gestreden voor de prijzen in oranje-stijl. En dat had resultaat want de scores waren zeer goed te noemen. Met 48 stableford-punten en een eagle voor Jan Vollebregt won hij met zijn team, bestaande uit Virginia den Breems, Marloes Knol en Eric Panhuijzen, de eerste prijs. Het team van de familie Heskes (Ria, Peter en Dennis) en Ruth Peeters had eveneens een zeer mooie score behaald van 48 punten. Zij wonnen daarmee de tweede prijs. Het team van Rob en Yvonne Kleihorst, die samen met Ton Koeleman goed op tik waren, behaalde 47 punten en sleepte daarmee de derde prijs binnen. Een extra prijs werd toegekend aan de flight met Chris en Nel van der Zwan, Kees Vollebregt en Jaap Rebel. Zij eindigden als twaalfde.

 

Naast deze teamprijzen waren er ook een aantal individuele prijzen te winnen. Bianca Valentin legde haar bal het dichtst bij de vlag neer op C3 en won daarmee de neary. Rob Kleihorst wist op B8 zijn drive het verst te slaan en won de longest drive bij de heren. Maria Loomans won de longest drive bij de dames op dezelfde hole, mede dankzij een mooie bounce langs de bunkerhelling, zo verklaarde zij zelf.

Tot slot waren er nog prijzen te winnen voor de mooiste oranje-outfit. Rick Rijneker won deze prijs bij de heren, dankzij zijn rood-wit-blauw-outfit, gecombineerd met een oranje hoedje. Sophie van Besouw kreeg, mede dankzij haar feestelijke oranje-hoed, de prijs voor beste outfit bij de vrouwen.

En ook Trix de Goeij kreeg een prijs, omdat zij haar kleding verfijnd had met Koningsdag-details.

Klik hier voor de oranje foto's.

 

We kunnen terugkijken op een gezellige dag waarbij we hebben gezien dat slechter weer, het clubleven zeker niet in de weg staat.

Dank aan iedereen die heeft meegedaan en aan Irene Troost van Golfbaan Bentwoud voor het mede-organiseren van dit leuke evenement.

 

Mark, Sophie, Petra, Thea en Roy

Evenementencommissie GC Bentwoud