Sponsors

Geslaagde afsluiting 2018 met de oliebollenwed

maandag 31 december 2018

Op de laatste dag van 2018 speelden ‘ruim 70 deelnemers’ mee met de traditionele oliebollenwedstrijd. Volle bak dus! In flights van drie en een enkele vierbal speelden we een regenboogwedstrijd (stableford). Bij deze spelvorm wordt met de hele flight per hole van een andere tee afgeslagen, in ons geval rood, blauw en geel. De organisatie was in handen van de evenementencommissie en de herencommissie.
 
Het weer was ons gunstig gezind: de temperatuur was aangenaam, het zonnetje kwam af en toe tevoorschijn en het bleef droog. Met dank aan Marlies Haarman en haar vriend Patrick kon een ieder zich na 9 holes tegoed doen aan een oliebol en/of appelbeignet, al dan niet met een glaasje gluhwein of warme chocomel, met of zonder rum. Er werd volop gesmikkeld alvorens de golfronde te vervolgen.
 
Of  het door de drank kwam laten we in het midden, maar de sfeer zat er goed in. Dit ging zeker niet ten koste van de scores bij sommigen!  Marcel Valentin won de wedstrijd met 38 stablefordpunten. Sakko Brevet en Fred van Loenen pakten respectievelijk de tweede en derde prijs met 37 punten. Cees Wouda werd vierde en Rob Siemer vijfde, beiden met 35 punten. Omdat een van de prijswinnaars al naar huis was, werd ook Ben van de Nieuwendijk blij gemaakt met een mooie prijs. Hij eindigde als zesde met 34 punten.
De longest drive bij de heren werd gewonnen door Atse Hoekstra. Bij de dames wist Virginia den Breems de bal het verste te slaan. Klaas Andringa won de neary op B3 door zijn bal het dichtst bij de hole te slaan.
 
Aansluitend op de prijsuitreiking werd clublid Erna de Waard nog even in het zonnetje gezet. Zij stopt per 1 januari 2019 als lid van de evenementencommissie, na vele jaren actief te zijn geweest binnen de club. Zij kreeg, naast een cadeautje, ook een groot applaus van alle aanwezigen. Vervolgens werden de laatste oliebollen en appelbeignets verorberd voordat iedereen naar huis ging om een aantal uur later het nieuwe jaar in te luiden. Om niemand met lege handen naar huis te laten gaan, had de evenementencommissie voor iedereen een klein eindejaarsgeschenkje gemaakt. Kijk voor de foto's hier.
 
Dank aan alle deelnemers voor de gezelligheid en sportiviteit en tot ziens bij de nieuwe evenementen in 2019. Wij hebben er al zin in! 
 
Mark, Petra, Roy, Thea en Sophie
Evenementencommissie GC Bentwoud