Sponsors

Clubkampioenen Matchplay 2021: foto's en verslag

zondag 17 oktober 2021

Op 9 en 10 oktober werden de Clubkampioenschappen Matchplay van Golfclub Bentwoud gehouden. Zaterdagochtend om 7.30 uur meldden de eerste spelers zich aan de wedstrijdtafel. Daar zaten Gert en Daniëlle al op hen te wachten. De Clubkampioenschappen waren gestart!

 

Wat velen van jullie zich misschien niet realiseren is dat Gert al twee weken van voorbereiding achter de rug had. Ook op vrijdagavond gingen er nog appjes bij de Weco rond over wat als…. het bijvoorbeeld zo mistig zou zijn als vrijdagochtend ervoor. Maar daar had Gert een mooie quote voor: 'Het is geen probleem wanneer het geen probleem is!'

En inderdaad startten we met prachtig weer. Windstil en later op de ochtend steeds zonniger.

 

De Heren, Heren senioren, Heren Supersenioren+ en de Dames streden zaterdag om plekken voor de halve finales. En gestreden werd er zeker: een aantal play-offs waren nodig om een match-winnaar te krijgen. Een speler zei: ik speelde zo goed, er kwam vuur uit mijn ijzers!

Ook op zondag waren de weergoden ons goed gezind. Met een beetje mist werden in de ochtend de halve finales van alle categorieën gespeeld. Hierbij sloten ook de Dames Senioren zich aan en Karen Raap was er om de spelers te starten.

 

Met genoeg tijd voor koffie voor de doorstart werd eind van de ochtend bekend wie er gingen strijden  om de 1e en 2e  plaats en wie voor de  3e en 4e plaats. Na een traktatie van een broodje kroket van het Bestuur gingen de spelers de baan in.

Wat lag de baan er prachtig bij dit weekend. De greenkeepers waren bereid gevonden om zaterdagochtend voor de start de greens nog te maaien en te rollen. De Marshalls hadden voor aangeharkte bunkers gezorgd. De Baan had 25 buffers opgenomen voor een vlotte doorstroming. Dank aan jullie allemaal!

 

Aan het eind van de middag, na weer een paar play-offs, en helaas ook met een blessure bij een van de finalisten, en heel spannende wedstrijden, waren de winnaars bekend:

 

Clubkampioen Heren: Bas van Laviere, Runner up: Mike Driessen

 

Kampioen Heren senioren:   Edwin Ludwig, Runner up: Paul Verbeek

 

Kampioen Heren super senioren+:  Jan van der Velden, Runner up: Hans Dibbetz

 

Clubkampioen Dames: Marloes Knol, Runner up: Tonny van Zwienen

 

Kampioen Dames senioren:  Dorine Haarman, Runner up: Joke van der Togt

 

 

Op zondagmiddag was er een parallel wedstrijd georganiseerd. Met een drankje en een bittergarnituur hebben zij gewacht totdat alle spelers binnen waren. Dank jullie, hierdoor werd de prijsuitreiking extra feestelijk.

En ook dank aan onze voorzitter Maria Loomans voor de hulp in het weekend en de prijsuitreiking.

 

Klik hier voor alle foto's van de CK Matchplay.

 

De Weco dankt ook alle deelnemers en hoopt volgend jaar op (nog) meer te spelen wedstrijden...