Sponsors

CORONA: wedstrijden t/m 6 APRIL en NGF-competitie AFGELAST

donderdag 12 maart 2020

Beste leden van GC Bentwoud,

 

Afgelopen week heeft Golfclub Bentwoud na een oproep van de overheid inzake het coronavirus alle georganiseerde en/of groepsactiviteiten en clubwedstrijden in maart afgelast.

De periode van afgelastingen van alle Club-activiteiten is nu verlengd naar 6 april. 

 

Tevens is de NGF-competitie voor 2020 in zijn totaliteit afgelast.

Zie ook de informatie op de website van de NGF. 

De Nederlandse Golffederatie (NGF) heeft eveneens haar wedstrijden en bijeenkomsten voor de komende weken afgelast. 

 

Het Bestuur hecht eraan een ieder in kennis te stellen van de maatregelen en aanbevelingen van de NGF. Het Bestuur blijft de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus op de voet volgen. 

Daarbij vragen wij nadrukkelijk een ieders aandacht voor de door het NGF gedane aanbevelingen:

 

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
Het zijn: 

​Als aanvulling op het advies van het RIVM adviseert de NGF de komende periode het handen schudden te vermijden. Dat geldt in en om het clubhuis maar ook voor en na het spelen van een ronde. Het is ook belangrijk om een eigen waterfles te gebruiken. De NGF wijst verder op het volgende advies van het RIVM:

 

Heb je koorts (meer dan 38⁰ Celcius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en heb je contact gehad met een patiënt met het coronavirus of ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:

  • China (inclusief: Macau en Hongkong)
  • Iran
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië

neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

 

Ben je in een van deze gebieden geweest en heb je alleen verkoudheidsklachten of verhoging, blijf dan thuis en zorg dat je zo min mogelijk contact met anderen hebt.  Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen. Worden de klachten erger en krijg je koorts en luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts. (Deze informatie kan in de loop der tijd aangepast worden; raadpleeg daarvoor deze pagina van rivm.nl.)
 

Van golfers met bovenstaande klachten wordt verwacht dat ze met de club afstemmen of het veilig is om een bezoek aan de golfbaan te brengen. 

 

Meer informatie over het coronavirus lees je op de website van het RIVM

 

 

Namens het Bestuur,

Herman Haarman

Voorzitter