Sponsors

Verslag en uitslagen CK Strokeplay

maandag 5 oktober 2020

De Clubkampioenschappen Strokeplay 2020 waren bijzonder. Niet alleen vanwege het gewijzigde format in verband met de corona-maatregelen, maar ook vanwege het grote aantal deelnemers. Doordat de golfbaan extra starttijden ter beschikking stelde, hoefde Cees Wouda, de wedstrijdleider, niemand teleur te stellen, en konden alle inschrijvers op zaterdag 3 oktober starten.

 

Op zaterdag was het helaas erg matig golfweer. Vooral 's middags regende het vrijwel continu. Gelukkig kon de baan de hoeveelheid water aan, en kon de wedstrijd gewoon doorgang vinden. Slechts een handvol spelers kon goed met de omstandigheden overweg; van de 72 deelnemers waren er 5 die een score gelijk aan of beter dan hun handicap konden binnenbrengen.

 

Op zondag werd de finaleronde gespeeld door 49 deelnemers. Hoewel het gelukkig droog bleef, waaide het hard, en bleek het nog lastiger om goed te spelen. Het werd dus een 'true test of golf', oftewel: wie het beste met de omstandigheden om kon gaan, maakte het meeste kans.

 

Vooral bij de Heren was de laatste ronde erg spannend. Bas van Laviere begon de ronde met een voorsprong van 3 slagen op Erik Stam, en wist uiteindelijk te winnen met nog maar één slag verschil.

 

Door de uitstekende medewerking van Roest, gelukkig nog één van de weinige 'sportkantines', die momenteel open mag zijn, kon de prijsuitreiking Corona-proof plaatsvinden op de 1e verdieping, en bleef het nog lang gezellig!
Zie voor de foto's het foto-album.

 

Uitslagen:

 

Heren

1. Bas van Laviere            

2. Erik Stam                  

3. Dylan Weggeman             

 

Dames

1. Virginia den Breems        

2. Marloes Knol               

3. Joke van der Togt          

 

Heren Senioren

1. Boudewijn Rip              

2. Max van der Lubbe          

3. Cees Molenaar & Theo Alofs  

 

Dames Senioren

1. Myra Spierings-Hendrie     

2. Petra Knol                 

3. Yvonne Kleihorst           

 

Heren Supersenioren

1. Arie Pitlo                 

2. Frans Hermans              

3. Jan van der Velden         


265

266
270


260
278
289


167
173
177


191
195
197


194
197
207